Vegan poké bowl

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 blik kikkererwten (310 gr)
  • 100 gr edamame boontjes (diepvries of vers)
  • 1/4 komkommer (in blokjes)
  • 1 wortel (geraspt)
  • 1/2 puntpaprika (in repen)
  • 1/2 avocado (in repen)
  • 1 lente ui (in ringen )
  • ingemaakte rode ui (zie summer rol recept)
  • kiemen
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • chilisaus

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de kikkererwten af, doe ze in een vergiet en spoel af onder de kraan. Droog ze daarna goed af. Meng de kikkererwten met paprikapoeder, een snuf chilipoeder, peper, zout en olijfolie. Bak de kikkererwten 15 minuten in de oven. Hussel ze om en bak ze nog eens 10 minuten.
  • Kook ondertussen de rijst en de edamame boontjes (als ze uit de diepvries komen).
  • Snijd alle groenten.
  • Verdeel de rijst over twee kommen en verdeel daaroverheen alle groenten, de geroosterde kikkererwten, kiemen en chilisaus.
vegan pokebowl
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegan

Comments are closed.