Easy pasta met rode bietjessaus

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren pasta
  • 250 gr biologische gekookte rode bieten
  • doperwtjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • rucola
  • 0,5 citroen
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 handje pistachenootjes
  • verse dille
  • evt. wat verkruimelde feta ter garnering
  • zout en peper

Instructies 

  • Snijd de ui in fijne ringen en pers of snijd de knoflook fijn.
  • Bak de ui op zacht vuur totdat deze licht karamelliseert. Bak de knoflook op het laatst een paar minuten mee.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste paar minuten de doperwtjes toe.
  • Doe de knoflook en ui, samen met de rode bieten, kokosmelk, groentebouillon en citroensap in de blender en blend dit tot een gladde saus.
  • Verwarm de rode bietjessaus in een grote koekenpan of wok. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel wat rucola over de borden en verdeel daarover de rode pasta. Serveer met dille, pistachenootjes en eventueel een beetje feta.
pasta met rode bietjessaus
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegan

Comments are closed.