Gezond & Vega Weekmenu – 10 februari 2025

Tip van de week: Wij eten (bijna) elke week een curry! Dit is een van de meest veelzijdige gerechten, omdat je eindeloos kunt variëren met groenten en peulvruchten. Eén van mijn favoriete basisrecepten komt uit het kookboek VEG van Jamie Oliver. Ik gebruik vaak pompoen, bloemkoolroosjes (uit de vriezer) en edamameboontjes, maar je kunt ook variëren met zoete aardappel, paprika en doperwtjes. Verder kun je afwisselen met kikkererwten, rode linzen of limabonen. Curry is ook perfect om restjes groenten op te maken!


Weekmenu

Maandag

Quinoa met kruidige kikkererwtencurry en zachtgekookte eieren

Groenten: Pompoen, bloemkool, edamameboontjes en haricots verts.
Deze voedzame curry zit vol vezels, eiwitten en gezonde vetten. En extra fijn: ideaal om restjes groenten op te maken! 🍛

Gebaseerd op dit recept: Curry

Dinsdag

Couscous met auberginerolletjes gevuld met ricotta en courgette + zeekraal
Bekijk het recept hier.
Zeekraal: dit is een supergezonde groente, rijk aan mineralen zoals jodium. Heerlijk als zoute, knapperige toevoeging aan je maaltijd!

Woensdag

Mealprep-dag: Tagliatelle met champignon-spinazie roomsaus
Deze woensdag eet Thomas niet thuis en ik heb ’s avonds yogales. Daarom kies ik voor een bakje uit de vriezer die ik alleen maar hoef op te warmen. Zo makkelijk en toch gezond! 🧘‍♀️🍝

Donderdag

Gebakken aardappel en zoete aardappelblokjes, rode kool met appel, gekookt eitje en een goed gevulde salade
Bekijk de salade hier.

Vrijdag

Pizzaaaaa! 🍕
Zelf maken met een kant-en-klare pizzabodem beleggen en met groenten zoals paprika, courgette, kastanjechampignons en mais of ga voor een snelle optie zoals de biologische Pizza Mozzarella van de Appie. Liever extra cheesy? De Pizza Quattro Formaggi van Ristorante blijft een favoriet! 😍

Voor meer recepten en inspiratie, volg me op Instagram: @subliem.food!

Auteur

Comments are closed.