Weekmenu 17 februari
Tip van de week:
Een traybake is een van de makkelijkste manieren om een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Snijd je favoriete groenten, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruiden, en de oven doet de rest! 🌿
Dit maakt het ideaal voor drukke dagen. Je kunt eindeloos variëren met groenten zoals pompoen, rode biet, wortel, courgette, champignons, paprika of ui. Voeg op het einde nog wat feta of geitenkaas toe voor extra smaak, of serveer met bijvoorbeeld couscous of gnocchi voor een complete maaltijd. Maak je traybake extra lekker door er na het bakken een beetje balsamicocrème over te drizzelen.
Maandag
Gnocchi met traybake van rode biet, pompoen, wortel, rode ui en kikkererwten
Tip: Serveer met zachte geitenkaas en een handje walnoten voor extra crunch.
Dinsdag
Chili oil noodles met spitskool
Tip: Garneer met sesamzaadjes en zeewierflakes.
Bekijk het recept hier.
Woensdag
Boerenkoolstamppot met ketjapchampignons
Tip: Lekker met wat gebakken uitjes on top!
Donderdag
Mealprep: Quinoa met kruidige kikkererwtencurry en zachtgekookte eieren
Groenten: Pompoen, bloemkool, edamameboontjes en haricots verts.
Tip: Curry smaakt vaak nóg beter als de smaken goed zijn ingetrokken. Perfect als snelle maaltijd!
Gebaseerd op dit recept
Vrijdag
Mealprep bakje voor mezelf
Tip: Handig om altijd iets in de vriezer te hebben voor avonden waarop je geen zin hebt om te koken!
Zaterdag
Pizza maken met kant-en-klaar deeg
Beleg met courgette, kastanjechampignons, paprika, ui, knoflook, mais, mozzarella en verse basilicum. Of ga voor makkelijk en snel: de biologische pizza mozzarella van de Appie is altijd een goede keuze!
Bekijk meer pizza-inspiratie hier.
Zondag
Melanzane alla parmigiana met een salade
Tip: Serveer met een frisse salade van baby romaine sla, komkommer, ui, wortel, cherrytomaatjes en avocado met een balsamicodressing.
Wil je de recepten zien? Kijk op mijn website of volg me op Instagram voor meer inspiratie! 😊🍽️
Comments are closed.