Gezond & vega weekmenu
Wist je dat je bij stamppot makkelijk extra groenten kunt verwerken? Door niet alleen aardappelen te gebruiken, maar ook zoete aardappel, pastinaak of knolselderij, voeg je meer variatie en voedingsstoffen toe! In dit weekmenu zitten meer dan 20 verschillende groenten verwerkt. Als je hiernaast ook fruit en groente verwerkt in je ontbijt, tussendoortje en lunch, dan kom je makkelijk aan 30 verschillende soorten groenten en fruit deze week!
Weekmenu
Maandag
Penne met cherrytomatensaus, courgette, doperwtjes, zwarte olijven en mozzarella
Tip: Gebruik ook eens rode of gele linzenpasta.
*(Dit stond vorige week eigenlijk ook al op het menu, maar omdat we werden uitgenodigd om bij mijn schoonouders te eten (jeej!), heb ik het verplaatst naar deze maandag.)*
Dinsdag
Couscous met groentetajine van courgette, puntpaprika, pompoen en wortel met limabonen
Tip: Voeg een handvol verse peterselie en pompoenpitten toe voor extra smaak!
Woensdag
Spinaziestamppot met zoete aardappelen en een gekookt eitje
Tip: Lekker met augurkslices – goed voor je darmen!
Donderdag
Meal prep bakje: Pasta met pompoen-wortelsaus
Bekijk het recept >
Vrijdag
Pizza
Tip: Deze kun je zelf maken met een kant-en-klare pizzabodem en beleggen met groenten zoals paprika, oesterzwam en mais. Of ga voor makkelijk en snel: de Pizza Quattro Formaggi van Ristorante is ook een aanrader! 😍🍕
Bekijk het recept >
Zaterdag
Uit eten bij De Markies in Alverna 🎉
Zondag
Mexicaanse enchiladas met kidneybonen, mais en cheddarkaas
Tip: Serveer met zelfgemaakte guacamole!
Voor de recepten en meer inspiratie, kijk verder op mijn website en volg me op Instagram @subliem.food!
Comments are closed.