Pasta met spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Equipment
- 1 maatbeker met staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gr volkoren spaghetti
- 250 gr vol rode cherrytomaten
- 10 gr basilicum
- 100 gr spinazie
- 0,5 citroen
- 2 tenen knoflook
- 50 gr parmezaanse kaas (dit kun je ook vervangen door edelgistvlokken🌱)
- 20 gr cashewnoten
- 15 gr pijnboompitten
- rucola
- balsamicoazijn
- (extra vierge) olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook en de citroen uit.
- Leg de gehalveerde cherrytomaten in een ovenschaal en voeg 1,5 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn en peper en zout toe. Rooster ongeveer 15 minuten in de oven.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de spinazie totdat hij geslonken is.
- Verwarm ondertussen een andere (kleine) koekenpan, zonder olie, en bak de cashewnoten en pijnboompitten totdat ze goudbruin beginnen te kleuren.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Pureer de spinazie, knoflook, basilicum, pijnboompitten, cashewnoten, de helft van de parmezaanse kaas (of edelgistvlokken), 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels extra vierge olijfolie met een staafmixer tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe als de pesto te droog is. Breng de pesto goed op smaak met zout en peper.
- Verdeel eerst wat rucola over de borden. Schep daar bovenop de pasta, spinaziepesto en de cherrytomaatjes uit de oven. Garneer met de rest van de parmezaanse kaas.
Notities
