Een heerlijke vegetarische seizoensgroenten soep! Ik maakte deze soep als voorgerecht met kerst en hij viel hier super goed in de smaak!
Ik kook graag met seizoensgroenten. Het is gezond, goed voor het milieu en ook nog goed voor de portemonnee! Heb je pastinaak over? Maak er een heerlijk romige aardappel-pastinaakpuree van.
Pastinaaksoep met appel en kerrie
Equipment
- soeppan of grote pan
- staafmixer of blender
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 1 prei
- 1 appel
- 4-5 cm gember
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 250 ml (slag)room
- 3 theelepels mosterd
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel chiliflakes
- olijfolie
- zout en peper
- peterselie en walnoten ter garnering (optioneel)
Instructies
- Snijd de uiteinden van de pastinaak, schil de pastinaak en snijd in stukken. Was en schil de appel en snijd in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Snijd het groen van de prei op de plek waar de bladeren open waaieren. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd de onderkant van de prei af. Was de prei goed en snijd in ringen.
- Verwarm olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten. Voeg dan de prei en kerriepoeder toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de blokjes pastinaak en appel toe en bak deze ook nog even mee. Giet de groentebouillon erbij en voeg het laurierblad toe. Laat de soep 15 minuten koken, totdat de pastinaak zacht is. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen.
- Pureer de soep met een staafmixer of blend in de blender tot een gladde, dikke soep.
- Voeg als laatste de slagroom toe, mosterd en zout en peper toe.
