Probeer deze heerlijke Veggie noodles met ketjapsaus voor een gezonde en smaakvolle maaltijd! Deze noedels zijn volkoren en worden op smaak gebracht met ketjapsaus. Een snel en eenvoudig vegetarisch gerecht dat perfect is voor drukke weeknights. Probeer het recept nu!
Veggie noodles met ketjapsaus
Ingrediënten
- 2 plakken volkoren noedels (@gotan_nl)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 2 wortels (geschild & in reepjes)
- 100 gr sperziebonen (puntjes afgesneden & doormidden)
- 80 gr champignons (in kwartjes)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 tl sambal oelek
- 60 ml ketjap
- 2 el witte wijnazijn
- 1 lente-ui en sesamzaadjes (in ringetjes, ter garnering)
- olijfolie
- zout en peper
- evt. chiliflakes
Instructies
- Breng in een pannetje water met een beetje zout aan de kook. Was en snijd ondertussen de groenten.
- Kook de sperziebonen en wortels in 10 minuten gaar.
- Verwarm olijfolie in een wokpan, bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de champignons toe. Bak een paar minuten mee en voeg vervolgens de paprika toe. Voeg als laatste de sperziebonen en wortel toe. Doe daarna de ketjap, witte wijnazijn en sambal erbij en laat even inkoken.
- Breng opnieuw water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes. Giet de noodles af met een vergiet, spoel kort af met koud water en laat uitlekken. Knip met een schaar door de noodles, roer ze door de groenten met ketjap en verwarm nog een paar minuten mee.
- Breng de noodles in ketjapsaus goed op smaak met peper, zout en eventueel chiliflakes naar smaak. Voeg eventueel nog wat extra ketjap toe naar smaak. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.

