Op zoek naar een snel, gezond en voedzaam ontbijt? Deze overnight oats zijn perfect voor drukke ochtenden! Wat ik er zo ideaal aan vind: je maakt het ’s avonds klaar, laat het een nachtje in de koelkast staan en de volgende ochtend hoef je het alleen maar uit de koelkast te halen.
Havermout is een supergezond ontbijt, rijk aan vezels en voedingsstoffen die je de hele ochtend energie geven. Daarnaast krijg je bij dit recept meteen een flinke portie fruit binnen. Om mijn ontbijt nóg gezonder te maken, voeg ik ’s ochtends wat extra’s toe: walnoten voor gezonde vetten, lijnzaadolie voor een boost van omega 3, en superfoods zoals chiazaad en hennepzaad voor extra vezels en antioxidanten. Een geweldige manier om je dag goed te starten!
Overnight oats
Ingrediënten
- 150 ml amandelmelk
- 30 gram havermout
- 0,5 banaan
- 0,5 appel
- 1 eetlepel lijnzaadolie
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 theelepel chiazaad
- walnoten
- kaneel (naar smaak)
- 1 handje blauwe bessen (optioneel)
- biologische rozijnen (optioneel)
Instructies
- Snijd de avond van tevoren een halve banaan en een halve appel in plakjes en blokjes.
- Voeg de appel en banaan samen met de amandelmelk, havermout, kaneel, chiazaad en (eventueel) rozijnen toe in een kommetje. Roer goed door. Zorg dat het fruit zoveel mogelijk 'onder water' staat. Zet de kom een nachtje in de koelkast.
- Haal 's ochtend het ontbijt uit de koelkast, breek een aantal walnoten klein en strooi dit over het ontbijt.
- Voeg een eetlepel lijnzaadolie en hennepzaadjes toe. Voeg optioneel nog een handje blauwe bessen toe.

Comments are closed.