🌶️🍜Vandaag deel ik mijn geheime recept voor deze verbluffende chili olie noedels! Ze smaken net zo lekker als bij de toko. Deze noodles zijn de perfecte mix van pittig en verrukkelijk, een explosie van smaak!💥Durf jij het aan?🔥

Chili oil noodles

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 plakken  woknoodles
  • 1⁄2 ui
  • 1 puntpaprika
  • 1⁄2 winterpeen
  • kastanjechampignons
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • peper

Chili oil saus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels chili olie (laoganma crispy chili oil)
  • 1 eetlepel honing of maple syrup
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • verse peterselie
  • 60 ml olijfolie of andere neutrale olie

Instructies 

  • Snijd de ui in halve maantjes, de paprika en winterpeen in dunne reepjes en de champignons in kleine kwartjes. Snijd ook alvast de lente-uitjes in ringen, pers de knoflook en snijd de gember en peterselie fijn voor de chili oil saus.
  • Verhit de 60 ml (olijf)olie 4-5 minuten in een pannetje en laat even afkoelen. Maak de chili oil saus door alle ingrediënten voor de saus, behalve de (olijf)olie, te mengen in een kommetje. Giet dan de warme (olijf)olie over de chili oil saus. Laat even staan.
  • Verwarm een beetje olie in een wok en bak daarin eerst de ui totdat deze glazig is, bak dan de champignons even mee en voeg als laatste de paprika- en wortelreepjes toe. Bak de groenten totdat ze gaar en zacht zijn.
  • Bereid ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg ze daarna toe aan de wok. Giet de chili oil saus erbij en roer alles goed door. Voeg tot slot nog wat peper naar smaak toe. Garneer de noodles met sesamzaadjes.
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: vegan, vegetarisch

Comments are closed.