Ben je op zoek naar het allerlekkerste vegetarische enchilada’s recept? Dit is hier thuis momenteel het lievelingsgerecht! 💚 Smeuïge tortilla’s gevuld met een kruidige bonensaus, gesmolten cheddar en een frisse topping van crème fraîche en guacamole – onweerstaanbaar lekker!
Tip: Serveer met zelfgemaakte guacamole en een partje limoen.
De lekkerste vega enchilada’s
Equipment
- 1 grote ovenschaal of 2 kleine
- kleine satéprikkers
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 bosui
- 1 blik kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 6-7 medium tortilla's
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 gram passata
- 1/2 zakje enchilada kruiden
- 1 klein bakje crème fraiche
- 1 limoen
- cheddar kaas
- olijfolie
- peper
- verse peterselie (optioneel)
Instructies
- Pers de knoflook. Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes en de bosui in fijne ringetjes.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak eerst de knoflook een paar minuten en voeg daarna de ui, paprika en bosui toe.
- Spoel de kidneybonen en mais af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Roer de enchilada kruiden en passata erdoor en laat 1 minuut sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smeer de tortilla’s in met crème fraîche (houd een beetje apart voor garnering). Vul met de bonensaus, bestrooi met cheddar en rol op. Bak 10-14 minuten in de oven.
- Garneer met guacamole, crème fraîche, geraspte limoenschil en een partje limoen.

Comments are closed.