Ga terug

De lekkerste vega enchilada’s

Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote ovenschaal of 2 kleine
  • kleine satéprikkers

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 bosui
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje mais
  • 6-7 medium tortilla's
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram passata
  • 1/2 zakje enchilada kruiden
  • 1 klein bakje crème fraiche
  • 1 limoen
  • cheddar kaas
  • olijfolie
  • peper
  • verse peterselie (optioneel)

Instructies 

  • Pers de knoflook. Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes en de bosui in fijne ringetjes.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak eerst de knoflook een paar minuten en voeg daarna de ui, paprika en bosui toe.
  • Spoel de kidneybonen en mais af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Roer de enchilada kruiden en passata erdoor en laat 1 minuut sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smeer de tortilla’s in met crème fraîche (houd een beetje apart voor garnering). Vul met de bonensaus, bestrooi met cheddar en rol op. Bak 10-14 minuten in de oven.
  • Garneer met guacamole, crème fraîche, geraspte limoenschil en een partje limoen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: vegetarisch