Op zoek naar een lekker en makkelijk gerecht voor warme dagen? Deze pastasalade is hét zomerse recept: fris, vol smaak en snel klaar. Perfect als lichte maaltijd, voor bij de BBQ of picknick!
Deze pastasalade is altijd een succes!
Dé perfecte pastasalade voor de zomer
Ingrediënten
- 150-200 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
- 1 bol mozzarella
- 150 gram cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 5-6 zongedroogde tomaten
- 1 puntprika
- 2 bosui
- 75 gram mais
- 40 gram rucola
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 6 zwarte olijven
- parmezaanse kaas (geraspt )
- 3 eetlepels pesto – costa ligure pesto genovese (AH)
- 1 scheutje olijfolie
- chiliflakes, peper & zout
Instructies
- Zet een pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen of spoel even kort af met koud water.
- Bak de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie totdat ze goudbruin zijn.
- Snijd de groenten en de mozzarella.
- Meng de pasta door alle groenten. Voeg de pesto, mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg als laatste pijnboompitten toe.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en chiliflakes (niet te veel!) en voeg nog een scheutje olijfolie toe.

Comments are closed.