Op zoek naar een lekker en makkelijk gerecht voor warme dagen? Deze pastasalade is hét zomerse recept: fris, vol smaak en snel klaar. Perfect als lichte maaltijd, voor bij de BBQ of picknick!

Deze pastasalade is altijd een succes!

Dé perfecte pastasalade voor de zomer

Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150-200 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 5-6 zongedroogde tomaten
  • 1 puntprika
  • 2 bosui
  • 75 gram mais
  • 40 gram rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 6 zwarte olijven
  • parmezaanse kaas (geraspt )
  • 3 eetlepels pesto – costa ligure pesto genovese (AH)
  • 1 scheutje olijfolie
  • chiliflakes, peper & zout

Instructies 

  • Zet een pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen of spoel even kort af met koud water.
  • Bak de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie totdat ze goudbruin zijn.
  • Snijd de groenten en de mozzarella.
  • Meng de pasta door alle groenten. Voeg de pesto, mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg als laatste pijnboompitten toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper en chiliflakes (niet te veel!) en voeg nog een scheutje olijfolie toe.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch
Auteur

Comments are closed.