Ga terug

Dé perfecte pastasalade voor de zomer

Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150-200 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 5-6 zongedroogde tomaten
  • 1 puntprika
  • 2 bosui
  • 75 gram mais
  • 40 gram rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 6 zwarte olijven
  • parmezaanse kaas (geraspt )
  • 3 eetlepels pesto - costa ligure pesto genovese (AH)
  • 1 scheutje olijfolie
  • chiliflakes, peper & zout

Instructies 

  • Zet een pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen of spoel even kort af met koud water.
  • Bak de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie totdat ze goudbruin zijn.
  • Snijd de groenten en de mozzarella.
  • Meng de pasta door alle groenten. Voeg de pesto, mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg als laatste pijnboompitten toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper en chiliflakes (niet te veel!) en voeg nog een scheutje olijfolie toe.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch