Category

Makkelijk

Category

Mijn favoriete lunchsalade!
Deze rode bietensalade met geitenkaas, appel en walnoten is mijn absolute go-to lunch. Ik maak ‘m eigenlijk elke week wel een keer – ideaal om mee te nemen naar kantoor. Met een gekookt eitje en een sneetje zuurdesembrood is dit echt de perfecte gezonde, voedzame lunch. Wil je ‘m nog iets vullender? Voeg dan wat gekookte quinoa toe – dat past er perfect bij.

Gezonde bietensalade met geitenkaas en walnoten

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1/2 appel
  • 1 handje rucola
  • zilveruitjes
  • geitenkaas
  • walnoten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper

Instructies 

  • Snijd de rode biet en appel in blokjes.
  • Voeg een aantal zilveruitjes toe en verkruimel naar smaak de geitenkaas erover. Schep de rucola erdoor en voeg de walnoten toe voor een extra crunch.
  • Meng de balsamicoazijn, olijfolie en wat versgemalen peper erdoor, zodat alles goed op smaak komt.
Gang: Bijgerecht, lunch, Salade