Gebaseerd op het recept van @ottolenghi uit zijn kookboek Simpel.
Ik ben 2024 goed begonnen met zoeken naar onze volgende zomervakantiebestemming! We hebben nog niet kunnen kiezen tussen Sicilië of Sardinië. Maar terwijl wij al dromen van warme zomerdagen op een van deze prachtige Italiaanse eilanden, genieten we alvast van deze heerlijke en simpele pasta alla norma die de eenvoud van verse ingrediënten combineert tot een smaakexplosie.
Pasta alla norma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en snijd in plakken van 1 cm, pers de teentjes knoflook uit en snijd de halve rode peper fijn. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en flink wat peper en zout. Bak 30 minuten in de oven. Snijd de plakken aubergine daarna doormidden.
- Verwarm olijfolie in een pan (met deksel) en bak de knoflook en rode peper een paar minuten. Voeg dan de tomatenpulp toe en laat 30 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Voeg na 20 minuten ¾ theelepel oregano toe. Knip op het laatst de basilicumblaadjes boven de pan in kleine reepjes en roer door de saus.
- Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. De kooktijd voor verse pasta is vaak maar 1 of 2 minuten.
- Meng de tomatensaus vervolgens door de tagliatelle, roer de geraspte parmezaanse kaas door de saus en voeg de (gehalveerde) aubergineplakken toe. Garneer met nog wat extra Parmezaans kaas.

Comments are closed.