Ga terug

Pasta alla norma

Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 400 gram  verse tagliatelle (bijv. die van nonna ada van @picnic )
  • 2 aubergines
  • drie  teentjes knoflook
  • ½  rode peper
  • een blik (400 gram) tomatenpulp (@mutti)
  • 25 gram  Parmezaanse kaas (geraspt) + extra om te garneren
  • een handje verse basilicum
  • ¾  theelepel  gedroogde oregano
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en snijd in plakken van 1 cm, pers de teentjes knoflook uit en snijd de halve rode peper fijn. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en flink wat peper en zout. Bak 30 minuten in de oven. Snijd de plakken aubergine daarna doormidden.
  • Verwarm olijfolie in een pan (met deksel) en bak de knoflook en rode peper een paar minuten. Voeg dan de tomatenpulp toe en laat 30 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Voeg na 20 minuten ¾ theelepel oregano toe. Knip op het laatst de basilicumblaadjes boven de pan in kleine reepjes en roer door de saus.
  • Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. De kooktijd voor verse pasta is vaak maar 1 of 2 minuten.
  • Meng de tomatensaus vervolgens door de tagliatelle, roer de geraspte parmezaanse kaas door de saus en voeg de (gehalveerde) aubergineplakken toe. Garneer met nog wat extra Parmezaans kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch