Shakshuka

Porties 2 personen

Equipment

  • 1 hapjes/koekenpan met deksel

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode puntpaprika's
  • 3 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tl milde harissa
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 3/4 Turks brood
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies 

  • Snijd de ui en peterselie fijn, pers de knoflook en snijd de paprika's in repen.
  • Verwarm olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprikareepjes, paprikapoeder en komijn toe en bak 5-10 minuten, roer regelmatig.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de tomatenblokjes en de harissa toe. Vul het lege blik tomatenblokjes voor ¼ met water en voeg dit toe aan de pan. Laat 10 minuten met deksel op de pan zachtjes koken.
  • Doe er vervolgens zout, peper en peterselie naar smaak bij en laat de saus, zonder deksel, ongeveer 10 minuten inkoken totdat de saus wat dikker is geworden.
  • Schuif het Turks brood in de oven.
  • Maak 3 kuiltjes in de saus, breek er de eieren in. Leg de deksel op de pan en laat nog 5-7 minuten zacht koken totdat het eiwit is gestold. Garneer met peterselie.
  • Serveer de shakshuka met gesneden Turks brood.
shakshuka
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegetarisch

Write A Comment