Snijd de ui en peterselie fijn, pers de knoflook en snijd de paprika's in repen.
Verwarm olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprikareepjes, paprikapoeder en komijn toe en bak 5-10 minuten, roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de tomatenblokjes en de harissa toe. Vul het lege blik tomatenblokjes voor ¼ met water en voeg dit toe aan de pan. Laat 10 minuten met deksel op de pan zachtjes koken.
Doe er vervolgens zout, peper en peterselie naar smaak bij en laat de saus, zonder deksel, ongeveer 10 minuten inkoken totdat de saus wat dikker is geworden.
Schuif het Turks brood in de oven.
Maak 3 kuiltjes in de saus, breek er de eieren in. Leg de deksel op de pan en laat nog 5-7 minuten zacht koken totdat het eiwit is gestold. Garneer met peterselie.
Serveer de shakshuka met gesneden Turks brood.