Toen ik net vegetarisch besloot te gaan eten, vond ik het nog een uitdaging om lekker broodbeleg te bedenken. Inmiddels heb ik meer dan genoeg vega lunchinspiratie opgedaan, waaronder deze heerlijke zelfgemaakte eiersalade!
De eieren koop ik bij een klein boerderijtje bij ons in de buurt, waar de kippen lekker buiten rond kunnen lopen.
De lekkerste zelfgemaakte eiersalade
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1,5 el eetlepel mayonaise
- 1 el eetlepel (griekse) yoghurt
- 3/4 tl mosterd
- 1/2 tl kerriepoeder
- 2 tl (gedroogde) bieslook
- zout en peper
Instructies
- Doe de eieren in een pannetje, voeg koud water en zout toe en kook de eieren in 8 minuten hard.
- Giet af, laat de eieren schrikken met koud water en laat nog even afkoelen in het koude water.
- Pel de eieren daarna en prak fijn met een vork.
- Voeg de mayonaise, (griekse) yoghurt, mosterd, kerriepoeder, bieslook en zout en peper naar smaak toe.
Notities
Lekker op geroosterd brood!
