Ik hou onwijs van soep als lunch met dit koude weer😍❄️☃️ naast dat het super lekker is, is het ook een makkelijke manier om meer groenten te eten, super gezond!
Geef je lichaam een boost met deze zelfgemaakte soep
Gember wortelsoep met kokos is niet alleen lekker, maar ook gezond.
Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van maagproblemen, terwijl wortels boordevol vitamine A zitten en de immuniteit versterken.
Kokosmelk voegt een romige textuur en heerlijke smaak toe, terwijl het ook gezonde vetten en mineralen bevat.
Het is een geweldige soep om te maken tijdens de koudere maanden of wanneer je je immuunsysteem een boost wilt geven.
Wortelsoep met gember en kokos
Equipment
- 1 grote (soep)pan
- staafmixer of blender
Ingrediënten
- 500 gr wortel
- 1 ui
- 3 cm gember
- 1/2 sinaasappel
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kerriepoeder
- zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de wortel en snijd in stukken. Snijd de ui in grove ringen en de gember fijn. Pers de sinaasappel uit.
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui totdat deze glazig wordt. Voeg dan gember, komijnzaad en kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de wortel en de groentebouillon toe en kook 15-20 minuten totdat de wortel gaar is. Giet dan de kokosmelk bij de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg de sinaasappelsap toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!
