Ga terug

Chili sin carne - met guacamole

Porties 4
Een heerlijke vegetarische variant van chili con carne: chili sin carne

Ingrediënten

  • 225 gram quinoa
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 2 eetlepels Mexicaanse (bonen)kruiden
  • 75 gram mais
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • geraspte kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1/4 rode ui
  • cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • rode peper
  • citroensap
  • peper en zout

Instructies 

  • Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken. Rasp de kaas.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de paprikablokjes en de Mexicaanse kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en 2-3 el warm water toe. Meng de kidneybonen en mais door de saus en laat de saus, met deksel op de pan, 5 minuten zachtjes koken. Voeg de gedroogde peterselie toe en breng de saus verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de quinoa over de borden, verdeel daaroverheen de chili sin carne en schep er een eetlepel (griekse) yoghurt bovenop. Garneer met de geraspte kaas.

Guacamole

  • Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en prak het met een vork heel fijn in een kom. Snipper ¼ rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook uit en rasp of snijd de rode peper heel fijn. Roer de ui, rode peper en knoflook door de avocado. Voeg de citroensap en peper en zout naar smaak toe. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: vegetarisch