Deze heerlijke Italiaanse quiche zet je al binnen 15 minuten in de oven!
- 1 rol vers bladerdeeg
- 150 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 60 gram champignons (in plakjes)
- 100 gram prei (in ringetjes)
- 150 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 1 paprika (in blokjes)
- 5 eieren
- 200 gram creme fraiche
- 1 bol mozzarella (in plakjes)
- 3 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg 2 eetlepels pesto en peper en zout toe. Snijd alle groenten.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met de bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel alle groenten over de bodem en schenk het eimengsel eroverheen.
Leg de mozzarella op de quiche en verdeel de rest van de groene pesto er overheen. Strooi de pijnboompitten over de quiche en bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.