Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het kroontje van de aubergine en de aubergine in de lengte doormidden, bestrijk de binnenkant met olijfolie en bestrooi rijkelijk met zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de schil naar beneden en rooster 30-35 minuten in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook een paar minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuutjes mee terwijl je regelmatig roert zodat het niet aanbakt. Voeg daarna de tomatenblokjes, kokosmelk, komijnpoeder, oregano, peper en zout toe en verwarm nog even.
Laat de aubergine even afkoelen nadat hij uit de oven komt. Schep daarna het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe het samen met de tahin, knoflookpoeder, peper en zout in een kom. Prak de aubergine met een vork en roer goed door elkaar.
Voeg de aubergine samen met de linzen toe aan de pastasaus. Roer goed door elkaar.
Serveer de pasta met de pulled aubergine linzen-saus en garneer met peterselie en eventueel wat geraspte kaas.