Breng water met een beetje zout aan de kook in een grote pan. Snipper de ui, snijd de rode paprika in blokjes en pers de knoflook. Schil de wortels en snijd in plakken.
Kook de wortels en pompoenblokjes ongeveer 15-20 minuten, totdat ze zacht zijn. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een kleine koekenpan, zonder olie, goudbruin.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprikablokjes een paar minuten. Voeg daarna Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe.
Breng opnieuw water met een beetje zout aan de kook voor de tagliatelle.
Doe de pompoenblokjes, wortels, tomatenblokjes, kokosmelk en groentebouillon in de blender en blend tot een gladde saus.
Voeg de saus toe aan de pan met ui, knoflook en paprika en verwarm nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de tagliatelle en de pompoen-wortelsaus over de borden. Garneer met pijnboompitten, verse basilicum en edelgistvlokken of parmezaanse kaas.