Belangrijk is om op tijd te beginnen met het koken van de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. De sushi moet namelijk helemaal afkoelen voordat je ‘m kunt gebruiken en dat duurt wel 1,5 tot 2 uur. Nadat je de rijst hebt gekookt en afgegoten, doe je de rijst in een grote kom, voeg de rijstazijn toe en roer die door de rijst. Laat de rijst daarna helemaal afkoelen. Schep de rijst ondertussen af en toe om.
Snijd de wortel doormidden en snijd vervolgens net als de komkommer en avocado in lange, dunne repen. Bak de kipschnitzels en snijd die daarna ook in lange dunne repen.
Als de rijst helemaal is afgekoeld, kun je beginnen met het rollen van de sushi. Leg een norivel, met de gladde kant naar beneden op het bamboematje en verdeel ¼ van de rijst eroverheen. Laat zowel aan de onderkant als aan de bovenkant 1 cm vrij. Leg in het midden van de rijst de ingrediënten in een lange horizontale rij en verdeel met een mes een klein beetje mayonaise over de ingrediënten.
Daarna kun je beginnen met het rollen van de sushi met het bamboematje. Maak het bovenste stukje nori een beetje nat om de rol op het einde ‘dicht te plakken’. Herhaal dit met de rest van de norivellen. Snijd daarna met een scherp mes voorzichtig in stukjes. Tip💡maak het mes eerst een beetje nat onder de kraan.