Verwarm water met een beetje zout in een grote pan. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ze 8 minuten en giet af.
Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika in blokjes, pers de knoflook en snijd de gember en rode peper fijn. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, gember en rode peper totdat de ui zacht en glazig is. Voeg de currypasta en een flinke snuf zout toe en blijf een paar minuten regelmatig roeren totdat de currypasta licht gekaramelliseerd is. Roer de paprikablokjes erdoor. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat dit 10 minuten op laag vuur met deksel op de pan koken. Roer af en toe door. Voeg dan de zoete aardappelblokjes, kikkererwten en doperwtjes toe en kook nog ongeveer 5 minuten of tot de zoete aardappelblokjes zacht zijn.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pers een halve citroen uit boven de curry en voeg peterselie, zout en peper naar smaak toe. Garneer met nog wat peterselie en serveer de zoete aardappelcurry met rijst en bijvoorbeeld een salade.