Ga terug

Vega(n) zuurkuul ovenschotel

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappels
  • 500 gr zuurkool
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 200 gr bruine linzen
  • 50 gr rozijnen
  • 1 banaan
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 5 el ketjap
  • 2 tl sambal oelek
  • plantaardige melk
  • geraspte kaas of voor de vegan variant: paneermeel of panko
  • evt. zonnebloempitten
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies 

  • Schil de zoete aardappels, snijd in blokken en kook 15 minuten totdat de zoete aardappels zacht zijn als je er met een vork in prikt. 
  • Snijd de champignons en de banaan in plakjes. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en spoel af met water. Druk met een lepel het overtollige vocht eruit.  
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui, samen met knoflook totdat de ui glazig wordt, voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna de bruine linzen, rozijnen, ketjap, tomatenketchup en sambal toe en verwarm nog even kort mee.
  • Giet de zoete aardappels af en stamp deze met een pureestamper fijn. Voeg een beetje plantaardige melk toe. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Vet een ovenschaal in. Voeg als eerste de champignon-linzensaus toe. Verdeel hierover de zuurkool. Verdeel daarover de banaan en tot slot de zoete aardappelpuree. Verdeel hierover de geraspte kaas of paneermeel/panko en zonnebloempitten.
  • Bak 30 minuten in de oven. 
vegan zuurkool ovenschotel
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegan, vegetarisch