Schil de zoete aardappels, snijd in blokken en kook 15 minuten totdat de zoete aardappels zacht zijn als je er met een vork in prikt.
Snijd de champignons en de banaan in plakjes. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en spoel af met water. Druk met een lepel het overtollige vocht eruit.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui, samen met knoflook totdat de ui glazig wordt, voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna de bruine linzen, rozijnen, ketjap, tomatenketchup en sambal toe en verwarm nog even kort mee.
Giet de zoete aardappels af en stamp deze met een pureestamper fijn. Voeg een beetje plantaardige melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in. Voeg als eerste de champignon-linzensaus toe. Verdeel hierover de zuurkool. Verdeel daarover de banaan en tot slot de zoete aardappelpuree. Verdeel hierover de geraspte kaas of paneermeel/panko en zonnebloempitten.
Bak 30 minuten in de oven.