Ga terug

Zelfgemaakte Guacamole

Porties 1 bakje

Ingrediƫnten

  • 1 rijpe avocado
  • 1/4 rode ui (fijn gesnipperd)
  • 4 cherrytomaatjes (klein gesneden)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1/4 rode peper (of minder naar smaak (fijn gesneden))
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • zout en peper (naar smaak)

Instructies 

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak fijn met een vork in een kom.
  • Snipper de rode ui heel fijn en snijd de cherrytomaatjes in kleine blokjes.
  • Pers het teentje knoflook uit en snijd de rode peper fijn. Voeg naar smaak toe.
  • Roer de ui, rode peper en knoflook door de avocado.
  • Voeg 1-2 eetlepels citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: vegan, vegetarisch